shopify analytics tool

Πως συνδέεται η τροφή που λαμβάνουμε με την ψυχολογία μας

Η καλή δίαιτα είναι σημαντική για την υγεία του σώματος αλλά και του νου. Η τροφή επηρεάζει την κατάσταση του νου μας ,όχι μόνο μέσω της χημικής της επίδρασης ,αλλά και μέσω των δονήσεων της.

Γενικά

Με τον όρο "γιογκική διατροφή" δεν αναφερόμαστε σε έναν ακόμα όρο που απλά ακολουθεί τις τάσεις της εποχής,αλλά σε μία διατροφή που αποδεδειγμένα συμβάλλει στην αρμονία και ισορροπία σώματος-νου.Αυτή η διατροφή προέρχεται από από το παρελθόν και απευθύνεται στον σύγχρονο άνθρωπο και εμείς βρισκόμαστε εδώ να αναφέρουμε κάποια από τα οφέλη της.

Τι περιλαμβάνει η Διατροφή

"Η γιογκική διατροφή είναι κυρίως φυτοφαγική ,με μικρή ποσότητα γαλακτοκομικών προϊόντων και ,συγκεκριμένα ,γάλα, γιαούρτι και τυρί. Στηρίζεται σε φυτικές τροφές ,όσο το δυνατόν φρέσκιες ,αγνές, χωρίς συντηρητικά και χημικές προσθήκες. Ποια είναι τα όμως τα οφέλη μιας τέτοιας διατροφής; Τι κερδίζουμε συμπεριλαμβάνοντας ,για παράδειγμα, τον συνδυασμό «ρύζι, σάμπτζι, νταλ» στις καθημερινές μας συνήθειες;

Που κάνω Λιπομέτρηση;

Σ' αυτήν την ενότητα θα ήθελα την προσοχή σας και θα εξηγησω το γιατί. Η λιπομέτρηση καταρχάς πρέπει να γίνεται απο λιπομετρητές υψηλής ακρίβειας και ανάλυσης, όργανα τα οποία σχεδιάστηκαν αποκλειστικά και μόνο για αυτήν την λειτουργία.

Τώρα η ερμήνευση των αποτελεσμάτων αυτής αποτελεί μια ανώτατη επιστημονική διαδικασία που πρέπει να γίνεται απο άτομα ειδικά κατερτισμένα στην επιστήμη αυτή που δεν είναι άλλη απο τους διαιτολόγους - διατροφολόγους.

Οι λιπομετρήσεις δεν πρέπει να γίνονται σε εργομετρικά κέντρα, ούτε σε κέντρα δυσανεξίας και χώρους περιποίησης και ομορφιάς.

Γενικά

Ένα ερώτημα που ακούμε συχνά είναι εαν πρέπει να κάνω λιπομέτρηση. Η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη απο ενα ηχηρό ΝΑΙ.

Το γιατί σας το εξηγούμε παρακάτω. Για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε την σημασία της λιπομέτρησης θα πρέπει πρώτα να δεχθούμε την διαφορετικότητα του κάθε ατόμου.

Γενικά

Σήμερα θα μιλήσουμε για την λιπομέτρηση, μια διαδικασία που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί με πολλές παραμέτρους. Εδώ σήμερα θα προσπαθήσουμε να ξεδιαλύνουμε ώστε να γνωρίζει ένας ενδιαφερόμενος τα πάντα που σχετίζονται γύρω απο την διαδικασία λιπομέτρησης.

Τι είναι ο Σακχαρώδης Διαβήτης;

 Σακχαρώδης διαβήτης, ονομάζεται η πάθηση η οποία αφορά ένα σύνολο διαταραχών του οργανισμού μας που οφείλεται στην μεγάλη ποσότητα γλυκόζης στο αίμα μας. Συγκεκριμένα, η πάθηση αυτή αφορά τους υδατάνθρακες (γλυκόζη) του οργανισμού μας και πιό συγκεκριμένα αφορά την έλλειψη ινσουλίνης που, θα ''δεσμεύσει'' και θα ''μοιράσει'' αυτούς τους υδατάνθρακες ομοιόμορφα σε όλα τα κύτταρα του οργανισμού μας. Άρα λοιπόν, το πρόβλημα των διαταραχών του οργανισμού μας οφείλεται στην μεγάλη ποσότητα γλυκόζης που δεν μπορεί να απορροφηθεί απο τον οργανισμό και αυτό ξεκινά απο μια βλάβη στο πάγκρεας απ' όπου και εκκρίνεται η ινσουλίνη. Βέβαια, υπάρχει και περίπτωση να μην έχουμε πρόβλημα στο πάγκρεας, αλλά η ποσότητα ινσουλίνης να μην είναι αρκετή ώστε να ''μοιράσει'' την γλυκόζη στα κύτταρα. Όλα τα παραπάνω τα αναφέρουμε γιατί, αυτές οι διαταραχές δεν επιτρέπουν στον οργανισμό μας να διασπάσει και να κάψει σωστά τους υδατάνθρακες, τα λίπη και τις πρωτεΐνες με αποτέλεσμα, την αύξηση του βάρους μας και τελικά την παχυσαρκία. Τέλος, οι ιδανικές τιμές σακχάρου στο αίμα μας ώστε να μην προκαλείται παχυσαρκία πρέπει να είναι 70 - 110 mg/dl, ενώ πρέπει να προσέχουμε πολύ και τα λίπη της διατροφής μας.

Ο οργανισμός μας είναι μια τέλεια μηχανή που συνεχώς μας χτυπά ''καμπανάκι'' σε περίπτωση που εμείς τον ξεχνάμε. Τα συμπτώματα και οι εκδηλώσεις τους λοιπόν, είναι το πρώτο καμπανάκι προστασίας του οργανισμού μας απο διάφορες ελλείψεις θρεπτικών συστατικών ή περαιτέρω απο τυχόν παθήσεις που μπορούν να προκύψουν εαν επιμένουν αυτά τα συμπτώματα και εμείς επιμένουμε να μην τα ''ακούμε'', αφού είναι η πρώτη προειδοποίηση για ότι μπορεί να μας συμβεί στο μέλλον (λιγότερο ή περισσότερο σοβαρό).

Προσεχώς

Δεν υπάρχουν εκδηλώσεις αυτή τη στιγμή
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Βίντεο από YouTube

Προβολή όλων των βίντεο

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων